Barcelona

La xarxa d'albergs es planteja oferir places per acollir refugiats a Catalunya

La proposta inicial de l'Ajuntament de Barcelona mobilitza administracions, entitats i ONGs que es reuneixen per enllestir el dispositiu

RedaccióActualitzat

Davant la crisi humanitària, a Catalunya ja es treballa per posar la xarxa d'albergs a disposició per acollir refugiats. La proposta inicial va sortir de l'Ajuntament de Barcelona i aquest dilluns mateix les principals entitats que treballen en l'acollida de refugiats a Catalunya s'han reunit a la seu d'Acnur a Barcelona per posar en comú les prioritats que aquest dimarts traslladaran a l'equip de govern de la ciutat de Barcelona.  És la primera reunió que s'ha convocat després de l'anunci per part de l'Ajuntament de la capital catalana de ser ciutat acollidora de refugiats.

Pascal Coissard, de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, ha destacat que és "important" que l'acollida de les persones refugiades sigui de qualitat. L'alcaldessa Ada Colau, per la seva banda, ha admès:

"Hem manifestat com a govern la nostra voluntat de fer tot el que estigui a les nostres mans per acollir el màxim nombre de refugiats que pugui acollir Barcelona. Però ara hem de ser seriosos i responsables i primer hem d'escoltar les entitats expertes amb el tema, hem de parlar també amb la Generalitat i a partir d'aquí ja podrem donar xifres orientatives"

L'alcaldessa ha assegurat així que cal saber la disponibilitat com va passar amb la crisi dels Balcans, quan "hi va haver un gran moviment de solidaritat a Barcelona i va ser molt important la xarxa d'albergs de la Generalitat de Catalunya". Uns albergs que la Generalitat ja té previst posar a disposició de les entitats que treballen amb els refugiats.

Precisament, aquest dilluns hi ha una reunió de treball entre la direcció general de Joventut i Immigració per decidir quantes places es posen a disposició d'aquest operatiu.  I és que, segons les entitats, ara mateix Catalunya només disposa de 28 places per acollir refugiats. Des de la plataforma Asil.cat també es treballa per crear una xarxa de municipis acollidors, com ja es va fer el 1992 per acollir refugiats bosnians.

De totes maneres, el nombre de refugiats que puguin venir a Catalunya depèn dels estatuts d'asil que concedeixi l'estat espanyol, que és qui té aquesta competència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut