Brussel·les

La UE abordarà amb el Marroc la crisi d'Al-Aaiun el 13 de desembre

L'alta representant de la política exterior de la Unió Europea, Catherine Ashton, ha informat que Brussel·les planeja abordar amb el Marroc els fets que es van produir després del desmantellament del campament de protesta als afores d'Al-Aaiun. Serà el 13 de desembre en el marc del Consell d'Associació entre la Unió Europea i el Marroc. En el seu darrer comunicat sobre els fets que van passar al Sàhara Occidental -que el Marroc descriu com una revolta del Polisario amb suport algerià i el Front Polisario i alguns activistes espanyols com una matança i persecució del poble saharaui-, Catherine Ashton va fer una crida a les parts perquè renunciessin a la violència.

Actualitzat
Fins ara ni la Unió Europea, ni Espanya ni l'ONU han condemnat amb contundència el Marroc ni la matança i persecució de saharauis que descriuen el Front Polisario i activistes internacionals.

Espanya justifica la seva posició per mantenir la interlocució amb Madrid, mentre que l'ONU va titllar de "deplorables" els fets que es van produir però evitar mencionar-ne l'origen i condemnar cap de les parts.
Anar al contingut