Berga

La tempesta afecta cultius de fruita dolça a Ponent i deixa 84 llamps al Berguedà

La pedregada també ha afectat cultius de fruita dolça entre les comarques del Segrià i la Noguera

Actualitzat

Les tempestes d'aquest dimarts a la tarda van començar pel terç nord de Catalunya. A Berga, un gran aiguat ha deixat la quantitat, de moment, més important, amb 105 l/m2. En molts casos, la calamarsa ha estat present. Al Berguedà, per exemple, s'han comptat fins a 84 llamps caiguts en la intensa calamarsada.

Cap al Priorat, una d'aïllada ha deixat 40 l/m2 al pantà de Siurana, però també diverses tempestes seques amb llamps que han provocat diversos focs forestals.

A mitja tarda, noves tempestes, han agafat força a Ponent. La Noguera, el Segrià, la Llitera, el Baix Cinca i la Baixa Ribagorça continuen rebent tempestes fortes en aquesta hora, algunes amb pedra, que podrien ser intenses fins als volts de la mitjanit en aquesta zona a cavall de Catalunya i l'Aragó.

Afectats els cultius de fruita al Segrià i la Noguera

La pedregada ha afectat cultius de fruita dolça entre les comarques del Segrià i la Noguera. El president del sindicat Asaja, Pere Roqué, ha explicat que s'havien causat "importants danys" als cultius i que la pedra era de diferents dimensions segons el punt on ha caigut.

La tempesta ha descarregat amb força entre les sis i les set de la tarda i els municipis més afectats han estat Corbins, Torrelameu i Albesa, amb pedres de mides al voltant d'un centímetre o un centímetre i mig.

A la zona tot just s'ultimaven els preparatius per començar a collir préssecs aquesta setmana.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut