Romeva, a la televisió eslovena
Romeva, a la televisió eslovena
Ljubljana

La televisió eslovena entrevista Romeva en català en horari de màxima audiència

L'entrevista, d'uns set minuts, es va emetre en l'informatiu del vespre de la cadena

RedaccióActualitzat

Els ciutadans eslovens ja saben com sona el català. La televisió pública RTVSLO ha aprofitat la visita del conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, al país per entrevistar-lo en horari de màxima audiència. I el presentador ho ha fet en català.

L'entrevista, d'uns set minuts, es va emetre en l'informatiu del vespre de la cadena. El presentador, Igor Bergant, fa la presentació en eslovè, però, quan s'adreça a Romeva, comença amb un "bona nit" i després continua tota l'estona en català. RTVSLO va subtitular tota l'entrevista.

En l'entrevista, es parla de les relacions Catalunya-Eslovènia, del referèndum i dels paral·lelismes entre la situació catalana i l'escocesa.

Aquesta és l'entrevista sencera a RTVSLO:

L'entrevista també es recull a la web de la televisió.

Un català après en les seves visites a Barcelona

Igor Bergant ha explicat al 324.cat que ha après català durant les meves visites a Barcelona des de 1984.

El presentador explica per què va fer l'entrevista en català:

"Era el nostre desig de donar al nostre públic una experiència més autèntica quan s'escolta les declaracions del Sr. Romeva. Però també era una manera de recordar al públic eslovè dels nostres propis desitjos i sentiments fa uns 30 anys."

Bergant fins i tot ens ha explicat que és conscient del significat del seu cognom en català i afegeix que potser és més agradable a Mallorca, tal com es pot veure al diccionari Alcover-Moll, on una de les accepcions és "home molt llest".

Bergant conclou parafrasejant una dita de Steve Jobs: "It's more fun to be 'un Bergant' than to join the Navy", és a dir, "És més divertit ser un bergant que unir-se a la marina".

Visita a Eslòvènia

El conseller d'Afers Exteriors ha visitat Eslovènia per explicar el procés català. Romeva ha mantingut trobades amb representants polítics, entre els quals, l'actual cap de l'oposició, Janez Janša, tres eurodiputats eslovens i un grup de diputats del Parlament nacional eslovè.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut