Barcelona

La sospitosa de l'explosió de la Verneda tenia una síndrome obsessiva

Mentre continua la investigació per esbrinar les causes de l'explosió al bloc de pisos de la Verneda, s'ha sabut que la presumpta autora dels fets, Anna Moreno, tenia diagnosticada síndrome d'obsessió major i cobrava una pensió no contributiva de 300 euros mensuals. Així ho ha confirmat l'advocat que porta el cas del seu procés de desnonament. D'altra banda, els veïns encara no saben quan podran tornar a casa i no se sap la identitat de la tercera víctima mortal.

Actualitzat

Els problemes mentals i econòmics es perfilen com a detonants de l'actitud d'Anna Moreno, principal sospitosa de l'explosió en un bloc de pisos de la Verneda. L'advocat de la presumpta autora, que porta el seu cas des de fa tres anys, ha dit que estava "desemparada" i que cobrava una pensió no contributiva de 300 euros al mes. També ha indicat que no té constància que fos propietària d'un habitatge, com s'ha especulat durant les últimes hores. En aquest sentit, el lletrat de la dona ha indicat que per evitar que es quedés sense sostre el despatx li havien començat a buscar un altre pis.

Segons ha explicat, no té constància que els veïns del bloc on residia la dona s'haguessin queixat formalment sobre el seu comportament i ha defensat que veïnalment "era una més".

L'advocat ha volgut matissar que "no es tracta cas d'assetjament psicològic" o persecució immobiliària, malgrat que la dona va enviar una carta al director d'"El Periódico de Catalunya" i va contactar amb diferents mitjans de comunicació i programes televisius, un d'ells "El programa de Ana Rosa" de Telecinco, en què afirmava que era víctima d'aquest fenomen.

La dona va demanar ajuda legal quan la seva germana, propietària del pis on vivia, la va denunciar per impagament fa cinc anys. Llavors pagava un lloguer de 70 euros i s'havia negat a abonar-ne setze més en concepte de despeses i quantitats assimilades a la renda.

D'altra banda, l'advocat ha concretat que l'última vegada que va parlar amb ella va ser divendres, dos dies abans de l'explosió, i que en aquell moment no hi va notar cap estat de nerviosisme, en contraposició amb les vegades que anava al seu despatx d'advocats, quan sí que es comportava de forma neguitosa.

La principal hipòtesi que estudia la investigació és que la dona, que presumptament va causar l'explosió el mateix dia en què havia de ser desnonada, ha mort en la detonació i les seves restes correspondrien a un dels tres cadàvers que es van trobar al bloc. Els altres dos correspondrien a un home i a una dona, dos dels tres germans que, juntament amb la seva mare, residien al pis contigu al d'Anna M., on s'ha produït l'explosió.

La investigació per esbrinar les causes de l'explosió continua oberta. S'ha confirmat la presència de gasolina al primer tercera, el pis que tenia llogat Anna Moreno. Aquest fet reforça la hipòtesi que la barreja d'aquest combustible amb algun tipus de gas hauria activat la deflagració que va acabar amb la vida de les tres víctimes. Se sospita que la dona hauria pogut provocar l'explosió el mateix dia que havia d'abandonar el pis per desnonament. Una altra hipòtesi que pren força és que un dels tres cadàvers que van aparèixer carbonitzats és el d'ella.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut