Handbol

La selecció espanyola d'handbol s'imposa a Croàcia i es proclama campiona del món

La selecció espanyola d'handbol s'ha proclamat campiona del món per primera vegada en la seva història després de derrotar en la final Croàcia per 40-34. L'equip dirigit de forma interina per Juan Carlos Pastor ha fet un partit perfecte contra l'actual campiona olímpica i al descans ja guanyava per vuit gols de diferència, 21-13. En la represa, l'equip espanyol ha mantingut el seu còmode avantatge en el marcador i no ha patit gens per emportar-se una merescuda victòria.

Era la primera final en un Mundial, però la selecció espanyola ha passat per sobre de Croàcia, anterior campiona del món i vigent campiona olímpica. El partit només ha estat igualat en els deu primers minuts. A partir d'aquí, el combinat que dirigeix Juan Carlos Pastor s'ha anat distanciant gràcies a una magnífica defensa i a una eficàcia en atac gairebé perfecta. L'extrem català Albert Rocas ha tingut un paper destacat. Els espanyols, liderats per Juanín García, màxim anotador del partit amb 11 gols, s'han retirat al descans amb un avantatge de vuit gols: 21-13. En la represa, l'equip espanyol ha continuat jugant a un nivell espectacular i ha arribat a tenir una màxima diferència de 13 gols. Amb el partit completament decidit, els croats s'han dedicat a maquillar el resultat final, 40-34. El porter català David Barrufet no ha tingut el protagonisme d'anteriors partits i només ha jugat els últims minuts. Al final del partit, els jugadors espanyols han celebrat amb eufòria la seva victòria a la mateixa pista davant la mirada d'un emocionat Iñaki Urdangarín.