Catalunya

La precampanya electoral se centra en les propostes per incentivar la natalitat i ajudar les famílies

Amb la mirada posada en l'1 de novembre, els partits catalans presenten aquests dies les seves propostes programàtiques. Avui s'han posat a debat els compromisos que va presentar ahir el candidat de CiU, Artur Mas, de suport a la família i a la natalitat. Unes propostes que no veuen de bon ull ni populars ni socialistes, que les qualifiquen d'"irresponsables". Artur Mas s'ha reunit aquest migdia amb directius i professionals d'empreses alemanyes, suïsses i austríaques establertes a Catalunya per explicar-los el seu programa econòmic, que juntament amb les polítiques socials són els dos pilars del programa de govern de CiU.

Actualitzat
Precisament, les mesures de suport a la família i a la natalitat que ahir va presentar la federació nacionalista les ha qüestionat avui el PSC i també el PP. El número 2 de la llista socialista, Antoni Castells, creu que propostes com la de donar un xec de 1.000 euros per naixement, 100 euros mensuals per fill fins als 3 anys o 4.000 euros anuals fins als 6 anys a partir del tercer fill són irresponsables perquè suposarien una despesa de 900 milions d'euros, una xifra massa elevada.

Esquerra, per la seva part, en el marc d'una jornada sobre solidaritat internacional a l'Ateneu Barcelonès, ha presentat una sèrie de mesures sobre cooperació internacional en què destaca especialment la creació d'un Departament d'Afers Exteriors i Cooperació, i la d'augmentar els recursos de cooperació al desenvolupament fins al 0,7 del PIB català pel 2010.

Els candidats d'Iniciativa - Esquerra Unida s'han reunit per analitzar el programa electoral. Un programa destinat a modernitzar Catalunya, ha dit Joan Saura, aplicant polítiques socialment avançades, i amb una especial atenció a les d'habitatge.

Saura ha afegit que la coalició serà molt exigent en l'aplicació ràpida i rigorosa del nou Estatut, especialment pel que fa a les inversions de l'Estat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut