Madrid

La policia espanyola desarticula un grup dedicat a la venda d'estupefaents per Facebook i Twitter

Agents de la policia espanyola han desarticulat un grup que venia drogues a través d'internet. En aquesta operació s'han detingut 5 persones a Madrid i els han confiscat un quilo de cocaïna, 9 d'haixix i 65.000 euros en efectiu. Per comunicar-se amb els seus clients, els arrestats feien servir perfils a les xarxes socials, com ara Facebook i Twitter, i també mons virtuals com "Second Life".

Actualitzat
Tant en aquestes pàgines gratuïtes, com en blogs i fòrums, els membres del grup desarticulat publicaven anuncis explícits sobre els estupefaents que venien i, fins i tot, hi incloïen el telèfon i el correu electrònic de contacte.

D'altra banda, els reclams que emetia el grup no destacaven per la seva ambigüitat. "Venc koka, marihuana, mdma", és un dels missatges que ha interceptat la policia, que també disposa de perfils en els mateixos espais - a Twitter, @spanishpolice i @policia- es movien els detinguts.

Un cop s'arribava a un acord amb els clients, les comandes eren enviades a través d'empreses de paqueteria o les entregaven a mà.
Anar al contingut