Escòcia

La pinacoteca d'Edimburg denuncia la possible falsedat del quadre "Cap d'home" de Van Gogh

La Galeria Nacional de Victòria (NGV) a Melburn ha anunciat que investigarà si "Cap d'home", el quadre que posseeix de Vincent van Gogh, és fals, com denuncia la pinacoteca d'Edimburg. La pintura, que data del 1880 i està valorada en uns 15 milions de dòlars -12 milions d'euros- va ser adquirida el 1940 per la NGV i actualment està en préstec a la Galeria Dean d'Edimburg, a Escòcia.

Actualitzat
Els experts de la galeria escocesa dubten de l'autoria del quadre, ja que el retrat és horitzontal i està pintat en una tela muntada sobre fusta, un mitjà que, segons diuen els experts, és poc comú en Van Gogh.

El director de la NGV, Gerard Vaughan, ha dit que tots els experts en el pintor holandès han acceptat l'autenticitat de la pintura, però ha assegurat que està obert a debatre el tema, ja que, segons ha dit, "en el món de l'art no és inusual que es qüestioni una atribució acceptada".

Vaughan ha admès que si es demostra que la pintura és falsa, cosa que la NGV nega, el quadre perdrà tot el seu valor econòmic.
Anar al contingut