Activistes de la PAH durant una protesta a Barcelona.
Activistes de la PAH durant una protesta a Barcelona.
Madrid

La PAH considera "desistiment de funcions" que la defensora del poble no recorri la llei antidesnonaments al Constitucional

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca critica la decisió de Soledad Becerril de no avalar el seu recurs d'inconstitucionalitat contra la llei antidesnonaments. El portaveu de la PAH, Rafael Mayoral, afirma que la llei "viola drets fonamentals" i, per tant, la defensora "ha incomplert les seves obligacions".

RedaccióActualitzat
El portaveu de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH) Rafael Mayoral ha criticat aquest divendres la decisió de la Defensora del Poble, Soledat Becerril, de no avalar el seu recurs d'inconstitucionalitat contra la llei antidesnonaments, i ho ha qualificat de "desistiment de les seves funcions". Mayoral ha preguntat a Becerril "a qui es deu" i "a qui reporta" després de recordar que el defensor del poble té l'encàrrec constitucional de "vetllar pels drets fonamentals de les persones i perquè les lleis no continguin violacions d'aquests drets".

L'activista antidesnonaments considera que "és flagrant" que Becerril hagi decidit no recórrer la llei antidesnonaments, que, afirma, "viola drets fonamentals" i, per tant, "ha incomplert les seves obligacions". A més, la PAH critica la justificació que ha fet la defensora del poble al·legant que ja hi ha el recurs presentat pels socialistes remarcant que "que el PSOE hagi presentat un altre recurs no eximeix el defensor de les seves responsabilitats".

De fet, per la plataforma, Becerril hauria hagut d'actuar d'ofici davant alguns dels preceptes inclosos a la llei antidesnonaments, com ara que es pugui desnonar un nen més de tres anys o que es permetin "greus desigualtats" entre les parts durant una execució hipotecària. Segons Mayoral, "no té ni cap ni peus el que ha decidit la marquesa de Salvatierra", en referència al títol nobiliari que ostenta la defensora del poble.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut