Barcelona

La nova rectora de la UAB aposta pel diàleg com a solució al conflicte de Bolonya

Una crida al debat i al diàleg per resoldre els problemes i el malestar que ha provocat el pla Bolonya. Aquest missatge és el que ha centrat la intervenció de la nova rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Anna Ripoll, en la presa de possessió. El principal repte de la primera rectora de la UAB serà precisament implantar el nou pla universitari. "Afrontem amb il·lusió, energia i ganes de treballar el canvi."

Actualitzat
La nova rectora, catedràtica d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors, ha demanat un esforç en aquest sentit. "La UAB vol ser a Europa i hem de convertir tot el que hem viscut en aquest tema: l'ímpetu, la força, la ràbia i fins a la violència en coneixement, raó, diàleg i debat amb raó i decisions compartides. Sempre de forma pacífica i sense agredir els drets de ningú."

El conseller d'Universitats, Josep Huguet, ha assistit a la presa de possessió i ha advertit que "la implantació de l'espai europeu és irreversible". Huguet s'ha mostrat partidari de debatre el "mètode o els recursos necessaris, però no la implantació, perquè ha estat Europa qui ho ha decidit així" i no Catalunya.

Les conseqüències de les mobilitzacions

Les últimes mobilitzacions universitàries contra el Pla Bolonya han fet que en algunes facultats com la de Lletres de la Universitat Autònoma s'hagin perdut fins a un mes i mig de classes. El resultat és que s'acosta el període d'exàmens i no s'ha pogut acabar d'impartir la matèria. Per això el deganat ha decidit ajornar els exàmens almenys un parell de setmanes, cosa que no ha agradat als estudiants anti-Bolonya, que estan en contra que s'hagin allargat les classes, perquè creuen que és menystenir la protesta.

En període d'exàmens, les ocupacions han quedat reduïdes al rectorat de la Universitat de Barcelona. Els estudiants anti-Bolonya anuncien noves mobilitzacions per després de les proves.
Anar al contingut