Washington

La NASA anuncia que té proves que actualment hi ha aigua en estat líquid a Mart

La NASA ha anunciat que té proves de la presència actual d'aigua en forma líquida a Mart. L'agència espacial nord-americana ha arribat a aquesta conclusió després de detectar diversos canvis en els murs de dos cràters marcians que podrien haver estat causats pel pas d'un corrent d'aigua en forma líquida. "Ja teníem proves que hi va haver aigua fa milions d'anys. Ara hem trobat proves de la presència d'aigua líquida en l'actualitat", ha afirmat l'expert Kennet Edgett, mostrant una sèrie de fotografies preses els anys 2000 i 2005 en vessants de cràters volcànics on es veuen el que semblen llits fluvials.

Actualitzat
"Pot ser aigua salina, aigua que contingui una gran quantitat de sediments, aigua àcida, no ho sabem, però és, definitivament, aigua, H2O", ha afirmat exultant l'expert Edgett. Per la seva part, Michael Malin, president i científic principal d'aquest laboratori a San Diego (Califòrnia), ha relatat la forma en què els investigadors han trobat que les imatges d'una mateixa àrea de Mart, registrades en diferents dates, mostraven punts i forats que no apareixien en imatges anteriors o que s'havien mogut.

L'aspecte canviant de les línies detectades a Mart en pocs anys ha enfortit la creença que ja tenien els científics que hi havia hagut aigua en estat líquid recentment a la superfície del planeta vermell. Però ara, després d'estudiar les fotografies de Mart, els científics s'han atrevit a assegurar que almenys en els últims cinc anys hi ha hagut aigua en estat líquid al planeta Mart.

"Això de l'aigua va ser, clarament, una sorpresa per nosaltres. L'ambient de Mart en la seva totalitat no sembla gaire adequat per a l'aigua", ha reconegut Malin.
Anar al contingut