Sonda Solar Parker
Sonda Solar Parker
Washington

La NASA anuncia la seva primera missió al Sol per al 2018

Es tracta d'una missió històrica que enviarà a l'òrbita solar una sonda que haurà de suportar temperatures i radiacions sense precedents

RedaccióActualitzat

Un dels reptes més destacats de la NASA és conèixer millor l'activitat del Sol, l'estrella responsable que hi hagi vida a la Terra, que tinguem estacions de l'any, corrents oceànics o meteorologia.

Per avançar en el seu coneixement, l'Agència Espacial Nord-americana ha anunciat aquest dimecres la seva primera missió al Sol, una missió que -diuen- revolucionarà el coneixement que es té de l'estrella.

Una missió "extraordinària i històrica"

La Parker Solar Plus enlairarà una sonda l'estiu del 2018 que tindrà com a objectiu penetrar en l'atmosfera solar per respondre preguntes que fa dècades que no tenen resposta sobre el funcionament de les estrelles. En el seu apropament màxim, la sonda se situarà a 6 milions i mig de quilòmetres del Sol, on haurà de suportar temperatures i radiacions inèdites per una nau.

 

Es tracta d'una de les apostes "estrella" de la NASA a causa de la dificultat del projecte. De fet, a mesura que la nau s'acosti al Sol, el seu escut tèrmic, construït amb un revolucionari compost basat en carboni, haurà de suportar temperatures superiors als 1.400 graus centígrads i esclats de radiació intensa.

Concretament, la sonda ajudarà a investigar els mecanismes que escalfen la corona del Sol i que acceleren els vents solars que emeten partícules que arriben fins a la Terra. Això servirà per conèixer millor com aquesta activitat solar pot afectar el nostre clima o el funcionament de satèl·lits.

♦ La NASA mostra el naixement del vent solar per primera vegada

Segons la NASA, la missió pot ajudar a protegir la societat, cada vegada més dependent de la tecnologia i que moltes vegades es veu amenaçada per inclemències espacials.

Sonda Solar Parker

La NASA ha canviat el nom de la nau Solar Probe Plus per Sonda Solar Parker en honor del astrofísic Eugene Parker. L'anunci s'ha realitzat en una cerimònia a la Universitat de Chicago, on Parker treballa com a professor emèrit del Departament d'Astronomia i Astrofísica. Parker va desenvolupar la teoria sobre el vent solar supersònic i va predir la forma espiral de Parker del camp magnètic solar al sistema solar exterior.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut