Madrid

La morositat hipotecària es triplicarà aquest any

La morositat del crèdit hipotecari gairebé es triplicarà aquest any respecte al 2007 i se situarà en el 2%, segons l'últim informe de l'Associació Hipotecària Espanyola, AHE. Aquest creixement continuarà el 2009, a un ritme més gran que en la resta de països de la zona euro. L'AHE ho atribueix a tres factors: l'aturada immobiliària derivada de l'excessiu creixement dels preus de l'habitatge, els riscos vinculats als tipus d'interès i la contracció del crèdit provocat per les dificultats per accedir a la liquiditat.

Actualitzat

L'associació, que engloba la majoria de bancs, caixes, cooperatives de crèdit i establiments financers, afegeix que els problemes per pagar la hipoteca afecten, sobretot, els crèdits contractats entre els anys 2003 i 2006 i especialment els anys 2004 i 2005, que és quan el preu el diner es va mantenir al 2%. Segons l'associació, al final de l'any passat aquests crèdits havien experimentat una pujada acumulada del 20% sobre la quota inicial.

Això vol dir que les llars espanyoles han passat de dedicar al pagament de la hipoteca el 31,7% de la seva renda disponible el 2003 a destinar-hi el 46,2% el desembre del 2007.

Anar al contingut