Barcelona

La mesa del Parlament aprova per unanimitat presentar al·legacions al Constitucional per la suspensió de conclusions del procés

Corominas qualifica de molt greu que el Tribunal Constitucional els obligui a impedir els debats sobre el procés constituent

RedaccióActualitzat

La mesa del Parlament ha aprovat per unanimitat presentar, com a institució, al·legacions davant el Tribunal Constitucional per la suspensió de la votació de les conclusions del procés constituent. És la primera decisió de l'òrgan després de les vacances de l'estiu, una decisió que s'ha pres perquè hi ha la voluntat de respondre sempre totes les denúncies interposades al Constitucional i també perquè, si la qüestió ha de seguir els tràmits judicials, calen les al·legacions per portar el cas fins al Tribunal d'Estrasburg.

El debat sobre aquestes conclusions que reforçaven el full de ruta independentista es va fer el 27 de juliol a la cambra catalana.

El diputat de Junts pel Sí i vicepresident primer del Parlament, Lluís Corominas, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que aquestes al·legacions es basaran en les prerrogatives de la cambra de participació política i llibertat d'expressió. Per això, ha qualificat de molt greu que el Tribunal Constitucional els obligui a impedir els debats sobre el procés constituent:

"Se'ns diu als membres de la mesa que a partir d'ara impedim qualsevol debat al voltant d'això. Per tant, se'ns fa fer un paper de tutela preventiva de qualsevol petició que puguin fer els diputats o els grups parlamentaris, una funció que no ens pertoca i que no pensem fer."

A la mesa també hi ha un membre del PSC, David Pérez, i un altre de Ciutadans, José María Espejo Saavedra, que han presentat dos informes que, segons Corominas, van en sentit contrari de la resta de la mesa i "fan seguidisme dels arguments de l'advocació i del govern de l'Estat".

Corominas no descarta anar al Tribunal d'Estrasburg si la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, quedés inhabilitada al final de tot el procés judicial. Abans, diu, s'hauran d'esgotar totes les vies judicials a l'estat espanyol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut