Una embarcació amb immigrants en aigües italianes. (Font: EFE)
Una embarcació amb immigrants en aigües italianes. (Font: EFE)
Itàlia

La marina italiana rescata 307 immigrants en 24 hores al sud de Lampedusa

Segons la Marina Militar, l'embarcació Cigala Fulgosi ha pogut rescatar els 80 immigrants que anaven a la barcassa, entre ells 10 dones, quatre de les quals embarassades, un nen, quatre menors d'edat i dos periodistes francesos. Aquests s'afegeixen als 227 immigrants que han estat rescatats aquesta nit. No hi ha hagut morts en cap dels casos.

RedaccióActualitzat
Una embarcació de la marina d'Itàlia ha rescatat aquest dimecres al voltant de 80 immigrants que ocupaven una barcassa albirada a unes 80 milles al sud de l'illa italiana de Lampedusa, pertanyent a la regió de Sicília.

Segons ha informat la Marina Militar en una nota, l'embarcació Cigala Fulgosi ha pogut arribar fins a la pastera, on hi viatjaven 10 dones, quatre de les quals embarassades. Finalment, no hi ha hagut cap mort, tot i que el pesquer tunisià que va donar l'avís sobre la presència d'uns 80 immigrants a bord d'un vaixell va dir que hi podria haver algun mort.

A causa de les condicions inestables de la pastera, les autoritats italianes han transbordat tots els ocupants a l'embarcació, entre ells un nen, dos periodistes francesos i quatre menors. Tots ells es trobaven en bon estat de salut i han estat traslladats en vaixells de la marina italiana a Lampedusa.

Al lloc on estava la barcassa romandran les dues embarcacions de la Guàrdia Costera de Lampedusa que han treballat en aquest rescat fent un escombrat de la zona.

Aquest fet s'ha produït després que aquesta nit les autoritats italianes han hagut de rescatar una altra barcassa. En aquest cas, viatjaven 227 immigrants, entre ells 41 dones, quatre nens, diversos menors i dos periodistes francesos, tots ells aparentment en bon estat. La seva embarcació es trobava a 70 milles al sud de Lampedusa i també va ser albirada per un pesquer tunisià. Els immigrats han estat traslladats al centre d'acollida per immigrants de l'illa i als dos periodistes francesos se'ls han emportat a la comissaria dels Carabinieri per la seva verificació.

Tot això succeeix a pocs dies de la visita que el papa Francesc farà a l'illa de Lampedusa. El 8 de juliol, el papa es reunirà amb els immigrants que arriben fins allà amb l'objectiu d'entrar a Europa i farà un homenatge a tots els immigrants que han perdut la vida en aquestes travessies llençant una corona de flors al mar en memòria d'ells. A més, també se celebrarà una missa al centre d'acollida temporal d'immigrants de l'illa.
Anar al contingut