Barcelona

La Marató recull gairebé vuit milions i mig d'euros per l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques

La Marató de TV3 celebra els 25 anys, en què ha aconseguit més de 150 milions d'euros que han servit per finançar més de 700 projectes de recerca

Actualitzat

Aquest any La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio complia el 25è aniversari i estava dedicada a l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Després d'un dia emotiu, el marcador ha tancat amb un esperançador resultat: 8.490.607 euros.

A les 8 del matí ha arrencat la programació solidària a Catalunya Ràdio amb un especial del programa "El suplement". I a les 10 s'hi ha sumat TV3 amb una llarga programació dedicada a la solidaritat. 

Presentada per Ramon Pellicer i Helena Garcia Melero, La Marató també s'ha pogut seguir en directe per internet.

15 hores de programació solidaria

Un cop més hi ha hagut 15 hores de programació solidària amb actuacions musicals, entreteniment i, sobretot, amb entitats i empreses que permeten impulsar la recerca, amb científics i amb testimonis personals.

A través del telèfon 905 11 50 50 i també via web s'han pogut, i encara es poden fer aportacions fins el 31 de març, per contribuir a la investigació per superar l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

En aquest vídeo s'explica d'una manera ben simple com es pot col·laborar amb La Marató:

Un país que es mobilitza

Més de 3.000 activitats a tot Catalunya han servit per recaptar diners per a la investigació científica de l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. En onze poblacions de fora de Catalunya també s'han organitzat activitats per La Marató.

El principal centre de recepció de trucades ha estat, com els últims anys, la Fira de Barcelona, on hi havia més de 2.000 voluntaris agafant telèfons. També es rebien donatius en altres tres seus telefòniques habilitades. Entre els voluntaris que agafaven les trucades amb els donatius per a la recerca hi havia, com és habitual, nombroses cares conegudes de la política i la cultura.

Prevenció i investigació

El director de la Fundació La Marató, Lluís Bernabé, ha volgut incidir en la importància de la prevenció amb hàbits de vida saludables i vigilant els factors de risc, com la hipertensió arterial o l'obesitat.

També cal actuar ràpidament davant els primers símptomes de sospita d'ictus, ja que "per cada minut que es perd es moren dos milions de neurones, que equival a una setmana de cognició".

25 anys de solidaritat

Des de l'any 1992, La Marató ha aconseguit més de 150 milions d'euros, que han servit per finançar més de 700 projectes de recerca. En l'edició de l'any passat es van recaptar nou milions d'euros.

La Marató en 360º

Per primera vegada al món, TV3 ha ofert una realització en 360º en directe amb diverses càmeres aquesta nit durant La Marató.

Després de l'emissió del "Telenotícies vespre" fins al final del programa, els espectadors han pogut descobrir altres punts de vista de La Marató en 360º a través de la pàgina web tv3.cat/marato/360.

El disc, número 1

El disc de La Marató ha estat un èxit, com cada any. Però aquest cop també bat rècords. És el número 1 a iTunes a Espanya. I ja són 18 dies seguits. Supera d'aquesta manera el màxim a què es va arribar el 2014, quan es va mantenir en el número 1 durant 10 dies.

Aquest any també s'ha editat el llibre de La Marató.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut