El cas dels motors trucats de Volkswagen afecta 11 milions de vehicles a tot el món
El cas dels motors trucats de Volkswagen afecta 11 milions de vehicles a tot el món

La justícia alemanya vol portar tots els casos del frau de Volkswagen a Europa

Ha demanat a l'Audiència Nacional que li cedeixi la investigació per evitar que, si es fa per separat, una decisió judicial adversa permeti a l'empresa eludir la justícia

RedaccióActualitzat

La fiscalia alemanya ha demanat a l'Audiència Nacional espanyola que li cedeixi la investigació sobre Volkswagen pel frau de les emissions contaminants dels motors dièsel. La fiscalia de Brunswick, on té la seu el grup automobilístic, defensa que és millor unificar les diverses causes obertes a Europa perquè, si en un país se n'arxiva una, això podria comportar l'extinció de l'acció penal a la resta d'estats europeus.

Aquesta petició és la resposta a la comissió rogatòria de fa un any del jutge de l'Audiència Nacional, Ismael Moreno, que instrueix el cas a Espanya i que demanava informació. Segons la fiscalia alemanya, el delicte que afecta tots els cotxes equipats amb el motor EA189 està generat per "un únic acte concret":

"Aquesta decisió presa en aquell moment repercuteix, en el marc de la jerarquia de l'empresa, en un gran nombre de vehicles durant un període de diversos anys, sense que treballadors subordinats, distribuïdors i importadors tinguin constància de l'ús del software de manipulació."

Es calcula que això afecta un total d'11 milions de vehicles a tot el món que porten aquest model de motor. La fiscalia alemanya destaca que Suïssa i Àustria ja li ha delegat la investigació dels casos dels seus territoris, i que altres països ho estan estudiant.

 

♦ Desembre 2016 - Brussel·les expedienta Espanya i sis països més per no actuar contra Volkswagen pel "dieselgate"

Anar al contingut