Lió

La Interpol creu que la desaparició de l'avió no respon a una acció terrorista

La Interpol diu que "la pista terrorista s'allunya" en relació amb l'avió de la companyia Malaysia Airlines que dissabte va desaparèixer sense deixar rastre amb 239 persones a bord. Les autoritats de Malàisia han descartat que els dos passatgers que van embarcar a l'aparell amb passaports robats siguin terroristes.

RedaccióActualitzat

La hipòtesi d'un acte terrorista en la desaparició de l'avió de Malaysia Airlines és cada vegada més improbable. El cap de la Interpol, Ronald Noble, ha explicat aquest dimarts que tot fa pensar que no es tracta d'un "incident terrorista". Segons Noble, "com més informació tenim, més inclinats estem a concloure que la desaparició no respon a un atemptat". "La pista terrorista s'allunya" en la investigació sobre la desaparició de l'aparell, ha dit Noble, que ha afegit que "es tracta de tràfic d'éssers humans", quan s'ha referit als dos passatgers que viatjaven amb passaports europeus falsos.

Tant la Interpol com les autoritats de Malàisia creuen que aquests dos passatgers que anaven amb un passaport robat no són terroristes. La policia del país asiàtic assenyala que aquests dos ocupants són iranians que intentaven emigrar a Europa. Les autoritats malàisies han pogut contactar amb la mare d'un d'ells, que estava esperant el seu fill a l'aeroport de Frankfurt, a Alemanya. La policia de Malàisia, que treballa de manera conjunta amb les agències d'intel·ligència d'altres països, té diverses hipòtesis, entre les quals un segrest, un sabotatge o que algun dels passatgers tingués problemes psicològics o personals.

Els equips de rescat que busquen l'avió han estès la zona de recerca fins a la costa de l'illa indonèsia de Sumatra i fins a Hong-Kong. A l'avió desaparegut des de dissabte hi viatjaven 239 persones.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut