Katmandú

La guerrilla maoista amenaça de trencar el procés de pau al Nepal

Al Nepal, la guerrilla maoista ha advertit d'una possible ruptura de les converses de pau si l'Aliança de Set Partits, que és qui governa, continua donant suport a la monarquia nepalesa. El número dos de la guerrilla maoista, Baburam Bhattarai, ha assegurat que el procés de pau està en perill, però ha afirmat que si fracassa no tornaran a la guerra. Més de 20.000 persones es van concentrar a la plaça de Durbar de Katmandú per denunciar la posició del govern de la SPA i el seu lent progrés cap a un acord polític que porti a l'elecció d'una assemblea constituent.

Actualitzat

La guerrilla maoista ha amenaçat de trencar les converses de pau si el partit de govern manté el suport a la monarquia. Així ho ha assegurat Baburam Bhattarai, que considera que s'està duent a terme "una conspiració per salvar la monarquia", en referència a la declaració del ministre nepalès, Giria Prasad Koirala, on afirmava que la democràcia nepalesa ha de "donar espai al rei".

Bahattarai, braç dret del líder suprem dels rebels, ha afegit que el moviment popular que a l'abril va propiciar la caiguda del règim imposat pel rei Gianendra vol constituir una "república democràtica" i no una" monarquia cerimonial", com suggereix el cap del govern.

El número 2 de la guerrilla maoista ha afirmat també que el procés de pau està en perill. Tanmateix, ha assegurat que si aquest fracassa no tornaran a la guerra. "Si hem de continuar amb la nostra lluita, ho farem aquí: a la capital i a les ciutats. Portarem a terme una lluita pacífica", ha sentenciat.

Més de 20.000 persones s'han concentrat a la plaça de Durbar de Katmandú, on líders de moviments socials i ONG han denunciat la posició del govern de la SPA i el seu lent progrés cap a un acord polític que porti a l'elecció d'una assemblea constituent.

Anar al contingut