Barcelona

La Generalitat regula el primer cicle d'educació per diferenciar llars d'infants de guarderies o ludoteques

El govern ha aprovat avui un decret que regula el primer cicle d'educació infantil, és a dir, de 0-3 anys. L'objectiu és acabar amb la confusió entre llars d'infants, amb un projecte educatiu aprovat per la Generalitat, i altres tipus de centres, que ofereixen altres serveis assistencials, però no autoritzats com a centres educatius, per exemple ludoteques que obren als matins. La patronal de llars d'infants privades ja ha dit que amb aquest decret no se soluciona el problema i que la confusió no s'acabarà fins que no es prohibeixi a aquests altres centres, per exemple, obrir al matí o oferir servei de cuina.

Actualitzat
El decret obliga l'escola bressol amb autorització oficial a oferir un projecte pedagògic i a més, endureix els requisits d'espai. Passa d'exigir un metre quadrat i mig per nen a dos metres. Això farà que prop de la meitat de les llars d'infants privades hagin de baixar la ràtio d'alumnes i que, en molts casos, els deixin de ser rendibles.

Però el que més preocupa el sector privat és que, per ells, el decret no acabarà amb la confusió entre escoles bressol i centres simplement de guarderia. Però el cert és que hi ha molta demanda social que ara no es pot satisfer. També s'ha aprovat el Decret de Drets i Deures dels Alumnes, que com a novetat principal incorpora el dret a la mediació per resoldre conflictes dins de l'escola.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut