Barcelona

La Generalitat aconsella a 16.000 empreses que fomentin el teletreball per reduir els casos de grip nova

Els departaments de Salut i Treball recomanen a les empreses catalanes que fomentin el teletreball com a mesura per evitar l'expansió de la grip nova entre els seus treballadors. És una de les mesures organitzatives previstes en el protocol de prevenció d'aquesta malaltia que la Generalitat ha enviat per carta a 16.000 empreses. Entre aquestes mesures també hi ha insistir més en la neteja de les instal·lacions i una bona ventilació de l'espai de treball. Aquestes recomanacions arriben el mateix dia que la consellera de Salut, Marina Geli, ha xifrat en 30.000 els catalans que s'han infectat de grip nova des que es va detectar el nou virus a finals d'abril fins ara. Quatre d'ells estan ingressats a la unitat de cures intensives per complicacions de la malaltia.

Actualitzat
Segons han explicat els consellers de Salut i Treball, aquestes recomanacions van encarades, d'una banda, a garantir la salut dels treballadors i, de l'altra, a "garantir la producció i l'activitat empresarial", sobretot ara amb la crisi. Els càlculs fets pel Departament de Salut indiquen que entre un 5 i un 10% de la població activa patirà una baixa laboral per la grip nova, uns percentatges "semblants" a les actuals absències laborals per infeccions respiratòries agudes.

Pla de Contingència

Els departaments de Salut i Treball proposen a les empreses que promocionin el teletreball, la feina en "torns alterns" i siguin més "flexibles" amb els treballadors que hagin de cuidar un familiar malalt. També recomanen "preparar i capacitar possibles substituts" per les persones que siguin "clau" dins l'empresa.
Anar al contingut