Noruega

La foguera de Sant Joan més alta, al bell mig dels fiords noruecs

La foguera de l'any passat va superar els 47 metres d'alçada, i el moment de la crema davant el mar és tot un espectacle

RedaccióActualitzat

La foguera més alta del món crema cada revetlla de Sant Joan a l'illa noruega de Slinningsbålet, enmig dels fiords. 

Ja fa anys que els veïns d'aquesta petita població noruega treballen per construir la torre més alta per cremar la nit de Sant Joan. Acumulen durant mesos tones i tones de palets de fusta que aixequen en un estudiada estructura.

 

 

Des de l'any 2010, l'escultura de fusta i foc va superar els 40 metres d'alçada. L'any passat va fer 47,4 metres i va tornar a superar un rècord mundial:

 

 

La tradició noruega, com la catalana, marca que es rebi el solstici d'estiu encenent fogueres davant el mar, els rius o els llacs. Al voltant del foc, les famílies i els grups d'amics es reuneixen i preparen barbacoes. Foc per rebre l'estiu, per purificar l'esperit i per cremar i esborrar les experiències negatives del passat.

A més, a Alesund tenen un motiu més de conmemoració. La nit del 23 de gener de 1904, el poble va patir un incendi devastador que va deixar el centre històric reduït a cendres. Després, la ciutat es va reconstruir i els nous edificis es van fer en estil Art Nouveau. La torre de foc de l'illa de Slinningsbålet recorda, any rere any, aquell tràgic fet i les víctimes de l'incendi.

 

 

En aquest vídeo, amb imatges aèries enregistrades amb un dron, es veu com els habitants d'Alesund construeixen la imponent estructura de fusta per cremar. Un veritable exercici d'organització i treball en equip que sembla fet per especialistes en treballs d'alçada:

 

 

Anar al contingut