Vic

La fiscalia demana que se citi a declarar el regidor de la CUP de Vic Joan Coma per incitació a la sedició

Joan Coma va fer una crida a la desobediència als tribunals espanyols dient "que abans de fer la truita primer s'hauran de trencar els ous"

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional demana al jutge que citi a declarar el regidor cupaire de Vic Joan Coma per un delicte d'incitació a la sedició. Va fer una crida a la desobediència als tribunals espanyols dient que "abans de fer la truita primer s'hauran de trencar els ous".

Coma va pronunciar aquesta frase durant el ple municipal de Vic en què es va debatre i aprovar una moció de suport a la declaració independentista del 9-N del Parlament.

La fiscalia assenyala que de la documentació enviada sobre els fets pels Mossos d'Esquadra es dedueixen "indicis de criminalitat" en la conducta del regidor.

Segons el Ministeri Públic, les manifestacions del regidor Joan Coma compleixen els requisits per ser qualificades com a delicte d'incitació o provocació a la sedició: és una autoritat pública que va fer una crida pública que incitava a anar més enllà de la mateixa declaració independentista.

Si la petició de la fiscalia prospera, serà la primera vegada que un càrrec públic declararà davant l'Audiència Nacional com a investigat en la causa oberta a diversos ajuntaments per haver avalat la resolució independentista del 9-N.

Al marge de la investigació oberta a Vic, diferents magistrats mantenen també les causes a altres municipis pel mateix motiu, com Celrà i la Seu d'Urgell. En canvi, es van arxivar les d'altres consistoris com Premià de Dalt i Sant Cugat del Vallès.

La resposta: "Què volen aquesta gent?"

Joan Coma ha contestat la petició de la fiscal al seu compte de Twitter. El regidor de la CUP ha citat la cançó interpretada per Maria del Mar Bonet, "Què volen aquesta gent?" 


Coma ha explicat que no ha sentit por i ha agraït les mostres de suport que ha anat rebent en els últims mesos:


Concentració de suport a Vic

Més de 250 persones s'han concentrat aquest divendres al vespre a Vic per donar suport a Joan Coma. La CUP ha utilitzat la frase del regidor per convocar la concentració de solidaritat i ha difós l'etiqueta a Twitter de #trenquemelsous.

 

Amb el lema de "No ens faran callar, que ens deixin en pau", els concentrats han cridat consignes de suport al regidor Joan Coma i de rebuig al que els convocants han considerat com una "ofensiva antidemocràtica de l'Estat espanyol".

Coma ha dit que es referma en la "voluntat democràtica d'exercir l'autodeterminació" i ha tornat a fer una crida a la desobediència:

"Caldrà desobeir i caldrà que estiguem tots junts per fer aquest pas"

El diputat de la CUP, Benet Salelles, ha afirmat que la causa contra Joan Coma es produeix aquesta setmana "no per causalitat, sinó perquè és la setmana que des de l'independentisme hem definit, concretat i avançat cap a la qüestió del full de ruta".

"La causa va en contra de tot el país i els 256 Ajuntaments catalans que s'han posicionat a favor de la resolució del 9-N"

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut