Mèxic

La fiscalia acusa la policia de bloquejar les portes d'una discoteca de Mèxic on van morir 12 persones

El fiscal de Ciutat de Mèxic ha acusat principalment la policia de la tragèdia que va tenir lloc divendres en una discoteca de la capital mexicana. Una batuda policial a la recerca de drogues i per comprovar les denúncies de venda de begudes alcohòliques a menors va provocar una estampida en què van morir nou joves, tres d'ells menors, i tres agents. De moment, disset caps policials han estat suspesos i hauran de declarar en el cas. La investigació, però, continua.

Actualitzat

Les investigacions preliminars de la fiscalia de Ciutat de Mèxic indiquen que la batuda antidroga de divendres passat a la discoteca New's Divine va estar plena d'errors. Així ho confirmen les mateixes imatges gravades per la policia i per la cadena televisa. Mentre que des de dins es donava la instrucció de desallotjar el local, des de fora els policies van rebre l'ordre d'impedir la sortida i van bloquejar l'entrada del recinte, on ballaven centenars de joves. Tot plegat, sumat al fet que a la sala hi havia més gent de la permesa, va acabar en una allau en què van morir nou joves que celebraven el final de curs -tres d'ells menors- i tres policies.

De moment, tot i que no han estat detinguts, 17 caps policials han estat suspesos i hauran de declarar en el cas. Els policies, però, acusen el responsable del local de la tragèdia, perquè va avisar per megafonia que s'estava fent la batuda. A més, asseguren que la sortida d'emergència estava bloquejada amb caixes de cerveses i l'acusen de vendre alcohol a menors. La investigació continua.

D'altra banda, l'alcalde de la capital mexicana, Marcelo Ebrard, ha manifestat que està a l'espera de rebre els informes dels fets per prendre accions contra els responsables, però qualifica d'incorrecta l'operació policial. Així doncs, segons ha dit: "Va ser un operatiu on es va arribar i es va accedir, però no es va tenir control ni ordre de la situació i hi va haver un tap humà a la sortida que va impedir o retardar que sortissin els joves de la discoteca."

Anar al contingut