La FaPaC llança una campanya per animar a matricular els fills a l'escola pública

Actualitzat

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC) ha llançat la seva campanya "Matricula a la pública" per animar les famílies a matricular els fills a l'escola pública, amb motiu de l'inici de la preinscripció escolar, el 13 d'abril.

En un acte a la plaça Sant Jaume de Barcelona, la presidenta de la FaPaC, Belén Tascón, i una de les vicepresidentes, Xènia Amorós, han llegit el manifest de l'entitat, molt crític amb el paper de l'Administració:

"Ens ha costat molt celebrar aquest acte aquí, davant la Generalitat, que hauria de donar tot el suport a la matriculació a la pública"

La campanya Matricula a la pública va acompanyada d'un vídeo en què apareixen diversos nens que caminen cap a l'escola del seu barri, seguits d'un traç i que van creant una xarxa mentre es van creuant entre ells.

 

 

A diferència de la de l'any passat, en què el vídeo estava protagonitzat per personalitats que porten els fills a l'escola pública, com Carles Puigdemont o Ada Colau, aquest any, la FaPaC ha jugat amb el fil de la proximitat i la creació de xarxes:

"Posem en valor la proximitat. Aposta per l'escola pública que tens el costat; és bona, amb bons professionals"

El manifest ha carregat contra el finançament públic de l'escola concertada, que comporta "el risc de transmetre un pensament interessat" i que només té en comú amb la pública "que està mantinguda amb els impostos de totes".

"L'única partida pressupostària que s'ha incrementat des del curs 2010-2011 ha estat la de l'escola concertada"

La FaPac ha destacat que, malgrat això, la pública es diferencia en "les garanties que ofereix, com tenir els millors professors i que aquests estiguin més protegits". L'entitat ha reiterat la seva aposta per "una escola contra les armes, contra el sexisme i el patriarcat, contra la creació de dues comunitats lingüístiques i contra les acusacions d'adoctrinament".

A banda de la lectura del manifest, a l'acte, hi han participat l'actriu Mònica Glaenzel, l'escriptora Empar Moliner i la cantant Lídia Pujol.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut