Suspesa fins aquest dimarts la decisió del Suprem sobre l'impost de les hipoteques

La deliberació continuarà dimarts a partir de les 10 del matí

Actualitzat

El Tribunal Suprem afronta dividit la decisió sobre si l'impost de les hipoteques l'ha de pagar el banc o el consumidor. Les deliberacions s'han allargat a la tarda. Després de 8 hores de reunió aquest dilluns, la sessió s'ha ajornat fins aquest dimarts a les 10 del matí per continuar deliberant.

La sessió ha estat tensa durant el matí entre els 28 magistrats reunits a la sala tercera del Tribunal Suprem per decidir si s'ha de ratificar la sentència dictada fa dues setmanes per un tribunal de la mateixa sala que deia que a partir d'ara siguin els bancs els que paguin l'impost d'actes jurídics documentals de les hipoteques.

Debat intens

Sembla que en un sentit majoritari els magistrats s'inclinen en donar el vist i plau a la sentència i que siguin els bancs que paguin.

També sembla que hi ha majoria pel que fa la retroactivitat que hauria de ser de 4 anys. En aquest sentit, hi ha un sector d'aquests magistrats que diuen que no fa falta especificar que són 4 anys, ja que així ho marca la llei.

Hi ha un petit sector dels magistrats que es pregunten quin és el sentit de ser en aquesta reunió si ja hi ha hagut una sentència de companys seus.

La reunió ha començat a les 10 del matí amb l'absència de tres membres del plenari de la Sala formada per 31 magistrats. No hi són presents el magistrat Rafael Fernández Valverde que està de viatge, Segundo Menéndez, ocupat en la Junta electoral andalusa, i Octavio Herrero. apartat de la decisió perquè té familiars amb casa a Rivas-Vaciamadrid, d'on l'ajuntament ha fet els recursos que es tracten en aquest ple.

La sessió, que al matí s'ha allargat 5 hores, s'ha suspès per dinar. A la tarda s'ha reprès la deliberació a 2/4 de 5.

 

 

Bancs i consumidors

La sessió de la tarda ha acabat sense arribar a un acord. Hi ha hagut intensitat en el debat que està sotmès a la pressió per "l'enorme repercussió econòmica i social" que aquesta decisió representa.

Els últims 15 dies els bancs han dit que no veien bé que se'ls penalitzés per complir la llei, i que no són responsables si aquesta llei s'ha canviat després.

Els bancs també han dit que estan disposats a pagar aquest impost sempre i quan no hi hagi retroactivitat.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, PAH, demana als jutges que no es tirin enrere i que facin pagar als bancs. Els mateixos bancs han assegurat que faran repercutir aquest nou cost sobre els clients.

 

ARXIVAT A:
HipotequesTribunal Suprem Economia de butxacaBanca
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut