Els bancs consideren que no han de pagar retroactivament l'impost de les hipoteques

Banc Sabadell i CaixaBank diuen que no té sentit si fins ara han complert la llei

RedaccióActualitzat

Les principals entitats bancàries d'Espanya pensen que no els toca tornar els diners que els clients han pagat fins ara per l'impost de les hipoteques.

Almenys així ho han deixat clar, aquest divendres, els principals executius de Banc Sabadell i de CaixaBank, que han presentat resultats trimestrals.

Recorden, a més, que no han ingressat els diners d'aquest impost, sinó que anaven directament a les agències tributàries corresponents.

Els bancs consideren que la retroactivitat del canvi de criteri del Tribunal Suprem no hauria d'afectar-los perquè, fins ara, han complert la llei.

GONZALO GORTÁZAR, conseller delegat de CaixaBank
"Per haver complert una norma, és difícil entendre que hi hagi una penalització."

Per aquest motiu, diuen, no s'entendria que els bancs n'haguessin de pagar les conseqüències.

JAUME GUARDIOLA, conseller delegat de Banc Sabadell
"Per preservar la seguretat jurídica, és lògic que no tingui cap efecte retroactiu."

GONZALO GORTÁZAR, conseller delegat de CaixaBank
"No veig que haguem de tenir un perjudici econòmic per aquest tema. La nostra posició, avui, és que no ha de tenir un impacte en els nostres comptes."

Tan convençuts estan, diuen, que no els toca pagar retroactivament l'impost sobre actes jurídics documentats, que els resultats d'aquests primers nou mesos de l'any, que han presentat avui, no recullen cap provisió de diners per fer front al possible impacte de la sentència del Suprem.

 

CaixaBank ha guanyat gairebé 1.800 milions d'euros, pràcticament un 20% més que un any abans, a causa de l'augment de les comissions i el negoci de les assegurances.

El Banc Sabadell ha guanyat uns 250 milions d'euros, la meitat que fa un any, pel cost dels problemes informàtics de la seva filial britànica.

 

A hores d'ara, les dues entitats mantenen les ofertes d'hipoteques com estaven, però reconeixen que això pot canviar a partir d'ara si han d'assumir l'impost.

JAUME GUARDIOLA, conseller delegat de Banc Sabadell
"És lògic que es repercuteixi, que es tracti de repercutir. Al final, per al client el cost serà equivalent."

Després de presentar els resultats trimestrals, totes dues entitats han pujat a borsa.

ARXIVAT A:
BancaHipoteques
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut