Barcelona

La directora interina es desmarca de De Alfonso i justifica els cessaments a Antifrau

Planeta diu que va rebutjar la proposta de De Alfonso d'investigar independentistes

RedaccióActualitzat

La directora interina de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Maite Masià, ha marcat distàncies amb el seu predecessor, Daniel de Alfonso, perquè no li permetia exercir les funcions que li pertocaven en el seu càrrec, ha dit. Masià, que fa 15 dies que ocupa el càrrec, ha justificat al Parlament el cessament de la cap del gabinet de direcció, Assumpció Riba, pel fet que no reconeixia la seva autoritat una vegada assumit el càrrec, i el dels tres directors de l'organisme -els de les direccions d'Investigació, Anàlisis i Prevenció- perquè se li van disparar "les alarmes" quan va comprovar que tenien una relació de "connivència molt elevada i incondicional" amb De Alfonso.

Masià ha anunciat que no es planteja nomenar els substituts d'aquests quatre càrrecs destituïts, ja que considera que haurà de ser el nou director qui ho faci. En aquest sentit, ha demanat al Parlament que s'afanyi a designar el nou responsable d'Antifrau.

Gairebé tota l'oposició ha demanat la seva dimissió per la seva falta d'independència, ja que militava a CDC fins que va ingressar en aquest organisme. Els partits han recriminat a Masià la "purga" que està aplicant en la seva etapa com a interina i tots, a excepció de Junts pel Sí, han qüestionat la seva independència, fins al punt que C's, PSC i PP han advertit que no reuneix el perfil idoni per al càrrec mentre que CSQP i la CUP fins i tot han demanat la seva dimissió immediata.

Masià ha explicat davant els diputats que abans d'arribar a l'OAC, l'octubre del 2009, es va donar de baixa com a militant de Convergència Democràtica.

Planeta diu que va rebutjar la proposta de De Alfonso d'investigar independentistes

El secretari general de Planeta, Luis Elías Viñeta, per la seva banda, ha admès davant la comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament, que el responsable de seguretat del grup, Antonio López López, es va reunir amb De Alfonso, però ha assegurat que va rebutjar la seva proposta d'obrir una investigació a independentistes.

"Es van veure, li va plantejar una investigació i López li va dir que no."

Elías ha assegurat que Planeta no tenia constància de la reunió, però que quan el diari Público va revelar les converses, López "es va anticipar" i els ho va explicar i ells no li van donar més importància. El secretari general de Planeta, a més, ha assegurat que el grup editorial no té cap tipus de relació amb el Ministeri d'Interior ni amb Antifrau, més enllà "de la que hi pugui tenir qualsevol ciutadà" i ha defensat, en resposta als parlamentaris, que Planeta no fa política i "no ha participat, ni participa, ni participarà" en operacions d'aquest tipus. En la mateixa línia, ha defensat la feina de López al capdavant de la seguretat del grup.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut