Tots els grups de la Diputació de Girona voten a favor del recurs.
Aprovada per unanimitat la moció que defensa el recurs contra la sentència del TSJC. (Foto: ACN)
Girona

La Diputació de Girona recorrerà al Suprem per la sentència del TSJC que anul·la l'ús preferent del català

La Diputació de Girona presentarà un recurs davant el Tribunal Suprem per mantenir el català com a llengua d'ús preferent a l'entitat. Tots els grups, CiU, PSC i Esquerra, ho han aprovat per unanimitat en l'últim ple.

RedaccióActualitzat
La Diputació de Girona ha aprovat per unanimitat recórrer al Tribunal Suprem la sentència que anul·la l'ús preferent del català a la corporació. Els grups de CiU, PSC i ERC entenen que tot plegat és un atac contra la nostra llengua a càrrec d'un grup minoritari, com és Convivencia Cívica Catalana, que vol crear un conflicte allà on no n'hi ha.

En l'últim ple, el portaveu de CiU i alcalde de Puigcerdà, Albert Pinyeira, ha defensat la moció i ha insistit que Convivència Cívica Catalana només pretén imposar els seus arguments en contra del català: "Des de la Diputació respectem sempre les sentències judicials, però aquesta no la compartim. Per això el mandat d'aquesta corporació és la interposició d'un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem contra aquesta sentència. En definitiva, un ciutadà a l'àmbit territorial de Catalunya es pot dirigir a qualsevol administració de casa nostra en català o castellà, i, per descomptat, té dret a ser atès en català i en castellà. D'això no se n'ha fet mai qüestió".

En el mateix ple de la Diputació s'ha aprovat destinar cinc milions d'euros en quatre anys a l'entitat pública Aeroports de Catalunya per impulsar les accions de màrqueting i publicitat de les instal·lacions de l'aeroport de Girona.
Anar al contingut