Washington

La demanda més important per discriminació de la dona arriba al Suprem nord-americà

El Tribunal Suprem dels Estats Units estudia si accepta la demanda per discriminació laboral més gran de la història del país. Una treballadora acusa l'empresa Walmart de pagar menys a les dones que als homes per fer la mateixa feina. El cas va començar fa deu anys, i si la demandant guanya més d'un milió de dones se'n podrien beneficiar amb indemnitzacions. I és que Walmart te més de dos milions de treballadors en diversos països i està considerada la companyia internacional més gran del món per vendes i nombre de treballadors i treballadores.

Actualitzat
La decisió que ha de prendre el Tribunal Suprem és, en realitat, sobre qui són els demandants; és a dir, si accepta que la primera demanda presentada el 2001 per una treballadora en converteixi en col·lectiva i afecti, per tant, el mig milió de demandants que hi ha actualment, tot i que ha arribat a implicar un milió i mig de treballadores de la cadena en alguns moments.

El cas arriba a l'alt tribunal després d'un llarg periple per diferents instàncies judicials al llarg d'una dècada. Tot va començar el juny del 2001, quan un jutge de San Francisco va admetre la querella per discriminació de les treballadores no només pel salari, sinó també per les possibilitats d'ascens dins d'uns marges establerts per llei.

Ara, el Suprem escolta els arguments de totes dues bandes abans de prendre una decisió.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut