Palma

La defensa de la infanta Cristina demana l'absolució en el "cas Nóos" i que es faci justícia

Els seus advocats també demanen al tribunal que si la sentència absol la germana del rei l'acusació de Manos Limpias pagui les despeses del judici

RedaccióActualitzat

La defensa de la infanta Cristina reclama que es faci justícia i se l'exoneri de tots els delictes de què se l'acusa en el judici del "cas Nóos". Els advocats demanen al tribunal que si finalment absol la germana del rei, l'acusació de Manos Limpias assumeixi les despeses d'aquest judici.

L'advocat defensor de la infanta Pau Molins ha sol·licitat la seva lliure absolució en el "cas Nóos" i que "es restableixi la justícia per a Cristina de Borbó" davant de l'actuació del sindicat Manos Limpias, que, considera, ha exercit "un abús de dret" contra ella i ha obrat "amb gravíssima temeritat". El lletrat ha mostrat d'aquesta manera el seu "rotund desacord" amb les conclusions de l'acusació popular, que reclama vuit anys de presó per a la infanta com a cooperadora necessària de dos delictes fiscals.

La defensa ha criticat el manteniment "obsessiu" de l'acusació cap a la infanta, tot i que, "de manera evident, la prova del judici oral hagi desacreditat completament la versió d'aquest sindicat".

Molins reclama alhora que, d'acord amb l'article 247 de la llei d'enjudiciament civil, s'imposi a Manos Limpias una sanció econòmica "prevista per als casos d'abús de dret i que ja li ha estat imposada en altres procediments".

La defensa del marit de la infanta, Iñaki Urdangarin, també ha demanat la seva absolució i ha reclamat al tribunal que valori que ja ha ingressat més d'un milió d'euros als jutjats per reparar el suposat frau a Hisenda que va cometre amb Aizoon. El lletrat Mario Pascual Vives ha sol·licitat l'absolució d'Urdangarin perquè assegura que no hauria fet cap delicte. Recordem que la Fiscalia Anticorrupció reclama una condemna de 19 anys i mig de presó per ordir i liderar, al costat del seu exsoci Diego Torres, una trama empresarial amb la qual s'haurien apoderat de fins a 6,2 milions d'euros de les administracions públiques eludint els requisits exigits per les normes de contractació pública. L'advocat de Torres ha reclamat, igualment, la seva absolució.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut