Barcelona

La CUP: "S'han desbordat les previsions més optimistes"

La ressaca electoral és agradable per a la CUP, la Candidatura d'Unitat Popular, que hi ha obtingut uns grans resultats: ha passat de 18.000 a 62.000 vots a Catalunya; ha quintuplicat el nombre de regidors, de 20 a 101, de manera que s'ha convertit en la sisena força municipal a Catalunya. Per Jordi Navarro, cap de llista de la CUP de Girona, "s'han desbordat les previsions més optimistes". Per això, segons ha afirmat als micròfons de Catalunya Ràdio, a Girona ara encaren la legislatura "amb molta il·lusió, però també amb molt i molt de respecte, perquè serà feina nostra millorar les coses".

Actualitzat
La CUP ha obtingut 3 regidors en ajuntaments on ERC ha quedat fora, els de Girona, Vilanova i la Geltrú i Berga, i 2 a Sant Cugat i Sant Celoni. Han estat la força més votada a Arenys de Munt, el bressol de les consultes independentistes, on han passat d'1 a 4 regidors, i han sumat vots en municipis com Molins de Rei, on passen d'1 a 4 regidors, o Valls, d'1 a 3.

També cal destacar que la CUP, amb 101 regidors, ha tret més regidors que Plataforma per Catalunya (67), i tot i que a la ciutat de Barcelona s'ha quedat amb un 2% dels vots, cosa que no els permet entrar al consistori, ha doblat els resultats obtinguts per Solidaritat Catalana.

Jordi Navarro, portaveu de la formació a Girona, ha destacat que els resultats superen totes les previsions i arriben després d'haver fet una "feina de formigueta". En aquest sentit, ha indicat que el resultat de la CUP era "una recompensa" a l'esforç realitzat en el dia a dia, donant suport a iniciatives i idees locals concretes. "Hi ha molta gent a Catalunya que està indignada, cansada de les formes de fer de la política, i penso que per això les maneres de la CUP han agradat", ha conclòs.

Respecte a la davallada d'ERC, Navarro no ha volgut entrar a valorar si s'havia produït una acció de vasos comunicants. "Hi haurà temps per analitzar-ho amb calma", s'ha limitat a dir. I després d'escoltar les declaracions de Josep Anglada (PxC) a Catalunya Ràdio, afirmant que "a Catalunya no hi cabem tots i no es poden empadronar els immigrants irregulars", Navarro ha afirmat que es tracta "d'un discurs intolerable, d'idees feixistes", i s'ha refermat a assenyalar que a la CUP "tindrem molta feina".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut