Barcelona

Baixen les reserves del sorteig de Nadal a Catalunya per la crisi política

Les administracions de loteria estan preocupades perquè s'han cancel·lat participacions d'entitats socials i culturals, colles castelleres o equips esportius

RedaccióActualitzat

Les administracions de loteria estan molt amoïnades per la baixada de les reserves del sorteig de Nadal a Catalunya. Tot i que no hi ha xifres oficials, reconeixen que la crisi política està afectant les vendes i s'han cancel·lat participacions d'entitats, colles castelleres, equips esportius o escoles. Ho ha reconegut a Catalunya Ràdio el president de l'Associació d'Administracions de Barcelona, Hermógenes Montalvo:

"No podem parlar d'un boicot general perquè penso que la gent està per sobre d'això, però sí que és veritat que notem un descens de vendes per part d'associacions i entitats en la qüestió de les participacions de loteria, que sempre havien anat molt bé perquè repartíem molt. A ells també els anava bé perquè recuperaven un petit donatiu que els permetia fer activitats socials."

Montalvo ha assegurat que ha rebut queixes sobretot d'administracions de petits pobles, on s'està notant un descens més important. A la demarcació de Lleida, el descens pot arribar a un 30%, segons càlculs de les mateixes administracions. David Masip, president de l'Associació Provincial d'Administradors de Loteries de Lleida, explica què els està passant aquest any:

"Normalment ens truca la persona que ja fa anys que ens encarrega loteria i ens comenta amb tristesa: "Aquest any passa això, hem parlat amb la junta i ha acabat decidint que no es fa per tot el tema polític." Sobretot es disculpen i esperen que no ens faci gaire mal, aquesta decisió."

Masip ha afegit que a Mollerussa, al Pla d'Urgell, han notat una cancel·lació de les reserves de fins al 50%. Les vendes de la loteria de Nadal representen entre el 60% i el 70% de les vendes de tot l'any.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut