Fum de l'incendi a Sant Feliu de Lobregat (Miguel Ángel Ollero)
Fum de l'incendi a Sant Feliu de Lobregat (Miguel Ángel Ollero)

La contaminació es dispara per l'incendi de Sant Feliu de Llobregat

Néstor GómezActualitzat

La suma de l'estabilitat atmosfèrica i el fum provocat per un incendi a les naus industrials de Sant Feliu de Llobregat ha disparat els nivells de contaminació al Baix Llobregat i al Barcelonès.

La qualitat de l'aire a Barcelona, en aquest moment, és regular.  Segons l'estació de contaminants més propera al focus de l'incendi, situada a Sant Just Desvern, la qualitat de l'aire és pobra. Es considera pobra quan la quantitat de PM10 superat els 100 micrograms per metre cúbic (µgr/m³), i en aquest cas a les 9 hores ja era de 175 µgr/m³ i cap a les 10 hores s'ha disparat per sobre dels 400 µgr/m³.

No heu notat que la pudor de l'incendi és molt intensa i que les olors durant els darrers dies són més fortes?

La situació atmosfèrica que estem vivint no ajuda pas a la dispersió dels fums emesos per l'incendi ni pels gasos emesos per l'activitats humana, indústria i mobilitat. L'estabilitat atmosfèrica és una tapadora que no permet ni la ventilació ni la dispersió dels diferents elements que hi ha a l'atmosfera. L'absència de moviments verticals de l'aire fa que el fum no tingui tirada cap amunt, puja només uns pocs metres i després retorna a terra. D'aquí les olors tan intenses i que s'estenen molts per les poblacions veïnes.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut