Barcelona

La consola de Nintendo Game Boy compleix 20 anys

La consola de Nintendo Game Boy està d'aniversari. Compleix 20 anys des de la seva aparició el 1989. En aquest període, aquesta popular eina d'entreteniment portàtil ha anat incorporant innovacions i adaptant-se als nous temps: l'aparell s'ha fet més petit i lleuger, s'han anat desenvolupant models diferents i el seu públic s'ha anat ampliant. En els primers anys, els més adeptes eren els joves, però amb el temps la Game Boy s'ha guanyat un públic de totes les edats.

Actualitzat
La consola de Nintendo Game Boy va revolucionar el món de l'entreteniment electrònic. El model clàssic va néixer el 1989, estava adreçat bàsicament al públic jove i era una eina senzilla a la qual encara no havia arribat el color. Des del començament, però, l'aposta era l'entreteniment i un entreteniment del segle XXI, el del joc interactiu.

Amb el joc del Tetris, la Game Boy va enganxar i es va convertir en una de les icones dels 90. Els canvis van començar aviat. Igual que els telèfons mòbils o que altres aparells electrònics, la Game Boy es va anar fent més petita i lleugera. I també va incorporar noves funcions, com la tàctil, el reconeixement de veu i les càmeres.

Amb les innovacions va arribar també un nou tipus de públic. La Game Boy va anar guanyant adeptes i avui dia és ja un entreteniment per gent de totes les edats. A La Game Boy clàssica, la van seguir la Game Boy Color, l'Advanced, la Pockett i l'Advance SP, que no van tenir tan d'èxit i li van sorgir competidors que van acabar enterrant la Game Boy Micro. La companyia, però, va recuperar les vendes amb la Nintendo DS, la icona del segle XXI, que ja ha venut més de 80 milions de còpies.

Ara, per celebrar l'efemèride de la Nintendo Game Boy, el fabricant japonès de videojocs acaba de treure al mercat una nova portàtil, la DSi, que incorpora dues càmeres que permeten que puguis participar en els jocs i parlar amb altra gent que té el mateix aparell.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut