Moscou

La comunitat internacional exigeix a Rússia una investigació ràpida i transparent de l'assassinat de Borís Nemtsov

Vladímir Putin promet a la mare del polític assassinat que els autors del crim rebran el càstig que mereixen

Actualitzat

Vladímir Putin promet a la mare de líder opositor Borís Nemtsov que farà tot el possible perquè els autors de l'assassinat del seu fill rebin el càstig que mereixen. Putin ha expressat les seves condolences a Dina Eidman, la mare de Borís Nemtsov, i ha dit que el polític mort "deixa la seva empremta a la història de Rússia, on ha exposat obertament i honestament la seva posició política".

La investigació del crim avança lentament. La policia moscovita ha localitzat el vehicle des del qual s'haurien efectuat els trets aparcat no gaire lluny del pont on va caure abatut el polític.

Indignació entre la població

Una manifestació en memòria del líder opositor assassinat Borís Nemtsov recorrerà diumenge el centre de la capital russa.

L'Ajuntament de Moscou ha autoritzat la celebració de la marxa i la participació de fins a 50.000 persones. Es prendran mesures de seguretat addicionals per evitar incidents durant el recorregut de la manifestació.

La població moscovita ha reaccionat amb indignació a l'assassinat del polític de l'oposició. Centenars de persones s'han acostat a dipositar flors al pont al costat del Kremlin on Nemtsov va morir assassinat.

Condemna internacional

La comunitat internacional ha condemnat de forma unànime l'assassinat. El president dels Estats Units, Barack Obama, ha exigit en un comunicat a Rússia una investigació ràpida, imparcial i transparent que trobi els responsables del crim i els porti davant la justícia.

En la mateixa línia s'ha expressat la Unió Europea, i la cancellera alemanya, Angela Merkel. Merkel, que s'ha mostrat consternada per l'assassinat, ha destacat la valentia de Nemtsov per criticar obertament les polítiques de Vladímir Putin.

El president ucraïnès, Petró Poroixenko, ha dit que està en estat de xoc des que ha conegut l'assassinat de Borís Nemtsov, a qui ha descrit com un patriota rus i també bon amic d'Ucraïna.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut