Barcelona

La comunitat educativa s'organitza per obrir les escoles l'1-O

Fan una crida a la ciutadania perquè s'organitzin activitats per mantenir les escoles obertes i garantir les votacions, contra l'ordre de la fiscalia de precintar els col·legis diumenge

RedaccióActualitzat

Els representants de la major part de la comunitat educativa ha fet una crida per organitzar dins les escoles activitats que permetin mantenir oberts els centres i fer possible així la cita amb les urnes de l'1 d'octubre.

Sota el lema "escoles obertes" convoquen a la ciutadania a col·laborar i garantir la celebració del referèndum.

La iniciativa, impulsada per Òmnium Cultural i Som Escola, ha sorgit com a resposta a la decisió de la fiscalia d'ordenar que es precintin les escoles i els col·legis electorals en general. Josep Maria Cervelló portaveu de Som Escola ha fet lectura d'un manifest on es mostren contraris a què les escoles es converteixin, diuen textualment, en "centres de repressió i prohibició".

"Fem una crida a mestres, pares, famílies, alumnes, exalumnes, treballadors, però també veïns, veïnes i ciutadania en general per tal que ens ajuden en la tasca de garantir la llibertat d'expressió, avui incomprensiblement amenaçada. I organitzar escola a escola, centre de votació a centre de votació, cues de gent per tal de garantir que tothom pugui votar."

 

Per poder organitzar les activitats s'ha creat un web escolesobertes.eu per coordinar totes les persones que hi vulguin col·laborar.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut