José Luis Ábalos, secretari provincial del PSOE a València, i Adriana Lastra, diputada socialista a Astúries, formalitzant la precandidatura de Pedr…
José Luis Ábalos, secretari provincial del PSOE a València, i Adriana Lastra, diputada socialista a Astúries, formalitzant la precandidatura de Pedro Sánchez (EFE)
Madrid

La candidatura de Pedro Sánchez acusa Patxi López de no tenir projecte

Els coordinadors de Sánchez, que han presentat la precandidatura a la secretaria general del PSOE, afirmen que a les primàries només es voten el seu model i el de Susana Díaz

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ja ha formalitzat la seva precandidatura a liderar el PSOE. Aquest diumenge ho van fer Susana Díaz i Patxi López. Els coordinadors de l'equip de l'exsecretari general socialista, José Luis Ábalos -secretari provincial a València- i Adriana Lastra -diputada a Astúries-, han comunicat oficialment al PSOE la disposició de Sánchez de presentar-se a les primàries. Han acusat Patxi López de no tenir projecte per al partit i han afirmat que a les primàries només es voten el model de Pedro Sánchez i el de Susana Díaz. Ábalos ha dit que López "es refereix a una qüestió interna d'unitat, i això no és cap projecte".

L'equip de Sánchez assenyala que el model que representen és una posició d'"esquerres i creïble". L'altre projecte, el de Susana Díaz, és "el de l'abstenció, on el PSOE quedarà en terra de ningú", apunten els coordinadors de l'exsecretari general socialista.

Ábalos ha emfatitzat que a les primàries els socialistes es juguen molt més que un problema domèstic:

"Nosaltres no estem davant del dilema d'un arranjament domèstic. No es tracta de posar en ordre el Partit Socialista. Perquè si el Partit Socialista no compleix les expectatives de la ciutadania ni els anhels de la gent, doncs és un instrument inservible. No ens juguem resoldre un problema dins dels socialistes. El que ens juguem és la definició d'un projecte."

Els coordinadors de Sánchez diuen que no tenen por de debatre amb els altres candidats, però sí que admeten que els inquieta que encara no se sàpiga el cens definitiu. Dijous s'obre el termini de recollida dels avals per poder-se convertir oficialment en candidats.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut