Lleida

La campanya de fruita contracta parats i rebrà cinc vegades menys temporers estrangers

Aquest 2009 arribaran un miler d'estrangers contractats en origen per treballar a la campanya de la fruita de Lleida, cinc vegades menys que la passada temporada. Administracions i pagesos confien a contractar la resta de treballadors que es necessitaran, uns 5.000, entre els parats catalans i temporers d'altres campanyes de l'estat espanyol. Aquest divendres s'ha fet la primera reunió per coordinar la campanya i els agents implicats tenen l'ordre expressa d'evitar que es formin campaments d'immigrants irregulars. En aquesta campanya també hi ha previst que es facin 150 inspeccions de Treball.

Actualitzat
En aquesta campanya ha caigut de forma dràstica les peticions de contractació d'immigrants en origen. La majoria d'estragers que arribaran són de Colòmbia, però també n'hi haurà una petita part de Mali i el Senegal.

El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Ángel Flores, ha assegurat que cal garantir dos objectius: "la incorporació de molts parats de casa nostra però, a la vegada, també tindrem una mà d'obra especialitzada que vindran de diferents països contractats en origen".

Aquest divendres s'ha celebrat la primera reunió per preparar la campanya de recollida de fruita entre organitzacions agràries, cossos policials i administracions. De moment, s'han realitzat controls policials que no han detectat un increment significatiu d'immigrants irregulars. Tot i això, hi ha l'ordre d'evitar que es formin campaments i, per això, a municipis del Baix Segre s'estan tapiant o enderrocant edificis buits per evitar que s'hi instal·lin estrangers.
Anar al contingut