Barcelona

La Cambra de Comerç proposa que el govern espanyol avali el 75% dels crèdits a les empreses

La Cambra de Comerç de Barcelona ha proposat que l'Estat avali fins al 75% del crèdit a les empreses. D'aquesta manera aconseguirien el finançament que necessiten i els bancs, per la seva banda, no patirien per la solvència, de manera que podrien augmentar la concessió de préstecs. La proposta concreta de la Cambra és que el govern espanyol destini 15.000 milions d'euros a avalar empreses, amb un límit d'1,5 milions per cadascuna, perquè l'aval arribi a tantes com sigui possible.

Actualitzat
El president de la Cambra, Miquel Valls, ha avisat que els problemes de liquiditat de les empreses encara es poden agreujar si no es prenen mesures. "La imaginació l'hem de posar tots", ha dit Valls, "les empreses per tirar endavant, però el govern espanyol també, per evitar que l'economia caigui en una depressió".

La Cambra, que també ha demanat que es fixin criteris objectius de solvència a l'hora de concedir crèdits, ha fet aquesta petició en el decurs de la presentació d'un informe sobre les perspectives econòmiques, que preveu una caiguda del producte interior brut de l'1,4% interanual el primer trimestre del 2009, arrossegat per la caiguda de la indústria, que registrarà un retrocés del 7%, i de la construcció, que es frenarà entre un 4 i un 5%. Pel conjunt del 2009, la Cambra preveu que el PIB català caurà el 2%, "una contracció més forta que la del 1993 o la dels anys 80".
Anar al contingut