Madrid

La Caixa inaugura el CaixaForum de Madrid

La Caixa ja compta amb un nou CaixaForum. Es tracta d'un nou centre a Madrid que acollirà exposicions i cicles culturals, i que s'ha instal·lat a l'edifici modernista de l'antiga Central Eléctrica del Mediodía. L'edifici, de 10.000 metres quadrats, té el primer jardí vertical d'Espanya i s'hi han invertit 60 milions d'euros.

Actualitzat
La col·lecció d'art contemporani de La Caixa ha obert el nou CaixaForum de Madrid. L'edifici, de 10.000 metres quadrats, compta amb el primer jardí vertical a tot l'Estat, amb 15.000 plantes de 250 espècies. El nou centre està enclavat a l'anomenat "triangle de l'art", que formen el Museu del Prado, el Thyssen i el Reina Sofia, en un edifici modernista del centre històric de Madrid, l'antiga Central Eléctrica del Mediodía. La remodelació ha costat 60 milions d'euros, i gràcies a una curiosa arquitectura, té continuïtat amb una plaça pública per donar la sensació que l'edifici levita.

Segons el director general de la Fundació La Caixa, José de Conrado, el CaixaForum vol ser un centre actiu que oferirà exposicions d'art contemporani, debats, conferències, seminaris, concerts i actes educatius i familiars. La primera mostra que s'hi pot veure aplega una quarantena d'obres entre pintures i fotografies, moltes d'elles inèdites a Espanya. La música també serà un dels plats forts del CaixaForum, que començarà la seva programació amb cinc concerts del cicle "Músiques del món", similar al que el centre ofereix a Barcelona.
Anar al contingut