Londres

La caiguda del sistema informàtic de British Airways afecta milers d'usuaris a tot el món

La companyia, que ha descartat que l'error es degui a un ciberatac, treballa per restablir un servei normalitzat a partir d'aquest diumenge

RedaccióActualitzat

L'aerolínia britànica British Airways ha cancel·lat tots els vols amb sortida als aeroports londinencs de Heathrow i Gatwick per un "problema informàtic global". En un primer moment, havia anunciat que a les set de la tarda es reprendrien els vols, però poc abans de les sis ha arribat la confirmació de l'anul·lació dels vols de tota la jornada. British ha cancel·lat almenys sis vols des de Barajas i el Prat.

La companyia aèria ha patit una caiguda general de tot el sistema informàtic que ja ha afectat milers d'usuaris a tot el món. 

La companyia, que ha descartat que l'error es degui a un ciberatac, treballa per restablir un servei normalitzat a partir de demà, tot i que anirà informant dels canvis a través de la seva pàgina web i de les xarxes socials.

El conseller delegat de l'aerolínia, l'espanyol Alex Cruz, ha dit que en un vídeo que l'error informàtic global s'ha degut a "un problema amb el subministrament elèctric".

Des de l'aeroport del Prat hi havia prevista la sortida de cinc vols amb destinació a Heathrow, cap d'ells ha pogut sortir. 

Un portaveu de l'empresa ha dit a mig matí que els seus especialistes informàtics treballen per solucionar el problema "tan aviat com sigui posible". Ha afegit que "no hi ha cap prova que els problemes informàtics els hagi causat un ciberatac"

Els problemes han començat a mig matí, quan diversos usuaris han informat de la impossibilitat d'accedir al sistema de confirmació de vols. La mateixa companyia ha confirmat posteriorment a Twitter l'abast global de l'aturada informàtica:


El vol BA457, que havia de sortir de l'aeroport de Barajas a les 10:55, s'ha hagut de retardar i els passatgers s'han passat més d'una hora dins l'aparell aturats a la pista de sortida. 

Aquest és el sisè cop aquest any que el sistema de facturació de la companyia aèria cau i deixa a terra milers d'usuaris sense poder fer el "check in", segons recull la premsa britànica. 

British Airways forma part de grup aeronàutic AIG amb Iberia, Vueling i la irlandesa Aer Lingus. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut