Teheran

Khamenei amenaça amb "accions il·legals" si l'ONU aprova noves sancions contra l'Iran

El guia suprem de la revolució islàmica de l'Iran, l'aiatol·là Ali Khamenei, ha assegurat que Teheran respondria amb un atac massiu a qualsevol agressió exterior, en referència als plans sobre hipotètics atacs selectius filtrats des dels Estats Units i Israel. Khamenei ha qualificat d'il·legals les noves sancions que estudia el Consell de Seguretat per restringir el programa nuclear iranià, i ha dit que l'Iran també podria sortir de la legalitat, però no ha especificat com.

Actualitzat

"Fins avui -ha dit Khamenei-, el que hem fet ha estat en compliment de la regulació internacional. Però si ells fan accions il·legals, nosaltres podem també emprendre accions il·legals i ho farem", ha amenaçat. El guia suprem no ha entrat en detalls sobre la naturalesa d'aquestes "accions il·legals".

Així mateix l'aiatol·là s'ha dirigit als EUA, a qui ha advertit que Teheran usarà "totes les seves capacitats per copejar" si és atacat. "Si volen amenaçar-nos amb coerció i violència, indubtablement han de saber que la nació iraniana usarà totes les seves capacitats per copejar els enemics que ataquin".

Khamenei ha fet aquestes declaracions en un discurs amb motiu de la celebració de l'any nou persa, el Nowruz.

Anar al contingut