Barcelona

Junqueras: "Hi haurà un vincle molt estret entre la qüestió de confiança i l'aprovació pressupostària"

El vicepresident aclareix que per ara el govern no està negociant els pressupostos del 2017 amb els cupaires, sinó que s'estan debatent prèviament ara al govern

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras avisa la CUP que la qüestió de confiança al president Puigdemont va lligada a l'aprovació dels pressupostos. El president d'ERC i vicepresident del govern ha avançat que l'executiu català treballa amb aquesta idea perquè revalidar Carles Puigdemont i encallar els comptes no té cap lògica. 

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Junqueras també ha volgut aclarir que per ara el govern no està negociant els pressupostos del 2017 amb els cupaires, sinó que s'estan debatent prèviament ara al govern. I ha insistit als anticapitalistes què implicarà donar suport al setembre al president català:

"Hi haurà un vincle molt estret entre la qüestió de confiança i l'aprovació pressupostària. No tindria sentit superar la qüestió de confiança per tornar-se a encallar en la qüestió pressupostària, que és el que ha motivat la qüestió de confiança. Per tant, inevitablement les dues coses aniran molt lligades."

El president d'ERC no contempla per ara la possibilitat d'un referèndum unilateral d'independència trencant el full de ruta acordat pel govern. Entre altres motius perquè abans, diu, ja s'haurà produït una declaració unilateral d'independència a través d'una de les tres lleis clau del procés.

El també conseller d'Economia ha anunciat que a Catalunya l'economia ha crescut per primera vegada més que el dèficit, i ha volgut destacar la importància que té això.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut