Sitges

Junqueras diu que és la corrupció i no la independència "el que genera incertesa"

El president dels republicans, Oriol Junqueras, ha pronunciat una conferència en clau molt econòmica a la reunió del Cercle d'Economia, a Sitges

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana s'estrena a les Jornades del Cercle d'Economia de Sitges, al Garraf, i mostra un perfil moderat davant l'empresariat. Per Oriol Junqueras, és Mariano Rajoy qui genera inestabilitat econòmica.

El president dels republicans ha pronunciat una conferència en clau molt econòmica a la reunió del Cercle d'Economia, a Sitges, i només a petició de les preguntes ha parlat del perfil independentista d'ERC i del dret a decidir de Catalunya.

Junqueras ha parlat, aquest matí, a les jornades del Cercle d'Economia, a Sitges, i ha respost a la intervenció del president d'aquesta entitat, Antón Costas, que li ha manifestat els dubtes de l'empresariat català pel debat sobiranista.

El president d'Esquerra Republicana ha assegurat que és la corrupció el que fa mal i genera incertesa, i no pas el procés independentista.

"El que fa mal a la societat són les ganes d'alguns d'enriquir-se molt ràpid."

"El que genera i fa mal", ha afegit, són els partits amb "centenars de dirigents acusats d'enriquiments il·lícits", ha sentenciat.

En aquest sentit, ha insistit que els republicans estan "nets com una patena".

Moderat, com Cameron

Per Junqueras, la posició dels republicans a favor del dret a decidir és tan moderada com la del primer ministre britànic, David Cameron. "Els sembla conservador? Nosaltres coincidim amb ell, moderats per definició", ha dit respecte a la posició del govern britànic per a la celebració del referèndum a Escòcia.

"Els que confien en la democràcia per resoldre les qüestions amb el vot dels ciutadans, com se'ls ha de qualificar, si no de moderats?"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut