Junqueras diu al govern espanyol que deixi d'amenaçar els funcionaris

El vicepresident del govern i conseller d'Economia retreu al govern espanyol que amenaci funcionaris i no s'adreci directament als responsables polítics

Actualitzat

El vicepresident del govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, respon a l'amenaça de retirar el FLA per part del govern espanyol. Pel vicepresident, forma part d'una escenificació i una estratègia per intimidar els treballadors públics, en comptes dels càrrecs polítics.

Junqueras assegura que l'ordre de condicionar el Fons de Liquiditat a les despeses del referèndum de l'1 d'octubre són una mostra que el govern espanyol s'inquieta i comet equivocacions:

"Quan el govern espanyol veu que dos terços dels ciutadans de Catalunya, que més del 67% dels ciutadans, diuen que aniran a votar en el referèndum, és evident que el govern espanyol s'inquieta. I comença a cometre greus equivocacions. La primera és intentar intimidar i amenaçar els treballadors públics, quan és evident que les decisions les prenem els representants polítics, en representació dels ciutadans."

El vicepresident del govern retreu al govern espanyol que no s'adreci directament als responsables polítics. La clau és la carta enviada dimarts passat des del Ministeri d'Hisenda. Es dirigeix a una funcionària i no al responsable del departament. Junqueras respon amb contundència:

"Si el govern espanyol vol amenaçar algú el que ha de fer és adreçar-se directament a nosaltres."

La carta anava dirigida a la interventora general. Se li pregunta sobre una possible desviació de 6.150 euros en una partida per processos electorals. Fonts de Vicepresidència diuen que és anòmal i insòlit que la carta vagi dirigida a una funcionària.

"El govern espanyol ja la coneix"

Junqueras explica que la informació que ara requereix setmanalment el govern espanyol ja s'enviava un cop al mes.

"Cada mes enviem aquest tipus d'informació. El govern espanyol ja la coneix. Sempre l'ha conegut. Això forma part més del terreny de l'escenificació per part del govern espanyol que altra cosa"

El vicepresident del govern diu que enviaran les dades, però que cal tenir en compte que comporta més feina per a l'administració:

"Porta feina per a  l'administració. Carrega de feina innecessària el conjunt de l'administració catalana."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut