Barcelona

Junqueras al·legarà el dret de participació política per poder sortir de la presó

Ho ha avançat el seu advocat a "El matí de Catalunya Ràdio", el dia abans que el vicepresident cessat torni al Suprem perquè la sala d'apel·lacions decideixi si el deixa en llibertat, després de dos mesos a la presó d'Estremera

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras al·legarà aquest dijous el dret de participació política per poder sortir de la presó. El vicepresident destituït tornarà al Tribunal Suprem perquè la sala d'apel·lacions ha de decidir si el deixa en llibertat, després de dos mesos a la presó madrilenya d'Estremera per l'aprovació de la declaració d'independència.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", l'advocat de Junqueras, Andreu Van den Eynde, ha explicat que, després de les eleccions del 21 de desembre, és insostenible que el líder d'ERC continuï empresonat perquè suposa una limitació del seu dret de participació política i del dret dels ciutadans a tenir representants escollits democràticament. Davant d'això, Van den Eynde considera que la balança s'hauria de decantar a favor de posar en llibertat el seu client davant d'altres arguments com el suposat risc de reiteració delictiva que ha esgrimit la fiscalia en diverses ocasions.

 

"Allà hi anem a discutir sobre quin pes té el fet que Oriol Junqueras sigui el representant polític de milers de persones. I si atenem a la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans i a tots els principis del dret, el pes d'això ha de ser enorme."

 

En cas que la sala d'apel·lacions del Suprem decideixi mantenir Junqueras a la presó, el seu advocat ha explicat que no hi hauria cap problema perquè, si fos el cas, fos investit president de la Generalitat. Van den Eynde ha avançat que demanarà que pugui assistir als plens del Parlament.

 

 

"Encara que es mantingui la presó provisional, hem de garantir que sigui compatible amb l'exercici dels drets polítics. Per tant haurem de demanar el trasllat a presons catalanes i la sortida per assistir als plens."

 

Junqueras compareixerà aquest dijous a dos quarts d'onze del matí davant de la sala d'apel·lacions del Suprem que ha resoldre el seu recurs, tot i que la decisió no necessàriament s'ha de saber demà mateix. La sala està integrada per tres magistrats: Alberto Jorge Barreiro, de perfil progressista; Miguel Colmenero, ponent de la sentència dels atemptats de l'11M, i Francisco Monterde Ferrer, de perfil conservador.

ARXIVAT A:
Article 155Govern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut