El secretari general de Junts per Catalunya, en una imatge d'arxiu (ACN/Gemma Tubert)

Jordi Turull es recupera després d'una intervenció d'urgència per un infart

Fonts del seu entorn expliquen que al secretari general de Junts se li ha practicat un cateterisme i que ha anat bé

RedaccióActualitzat

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha tingut una insuficiència cardíaca, un infart, que l'ha obligat a ingressar a l'Hospital de Bellvitge.

Fonts del seu entorn consultades per TV3 han explicat que se li ha practicat un cateterisme, que ha anat bé i que el secretari general de Junts és en aquests moments a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital, com és habitual després d'una intervenció d'aquestes característiques.

"En aquests moments està estable iniciant la recuperació", indiquen des del partit, a més d'agrair les mostres de suport rebudes les últimes hores.

Turull estava participant aquest dilluns al matí en unes jornades de treball al Baix Llobregat quan ha tingut una indisposició i ha estat traslladat a Bellvitge, l'hospital més pròxim. 

El polític, que té 57 anys, comparteix el lideratge del partit amb Laura Borràs des del juny del 2022.

Els últims mesos ha estat un dels principals protagonistes del desgel entre Junts i el PSOE, i s'ha convertit en el principal interlocutor del partit amb el secretari d'organització dels socialistes espanyols, Santos Cerdán, amb qui manté converses sobre qüestions clau de la legislatura, com ara la llei d'amnistia.

Després de ser conseller de la Presidència i portaveu del govern amb l'executiu de Carles Puigdemont va ser jutjat i empresonat per la seva participació en l'1-O. El juny del 2021 va ser indultat pel govern espanyol de Pedro Sánchez.


Missatges d'ànim

Molts dirigents polítics han traslladat missatges de suport a Jordi Turull a través de la xarxa social X.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, li ha desitjat "una bona i ràpida recuperació". "Una abraçada molt forta també a la seva família, tot el nostre suport en aquests moments difícils", ha afirmat.

També ha donat ànims a Turull el primer secretari del PSC, Salvador Illa, en un altre missatge: "He traslladat a la direcció de Junts el desig d'una ràpida recuperació del seu secretari general. Tot el suport a la seva família. Molts ànims, Jordi."

"Acabo de passar per l'hospital per expressar a la família de Jordi Turull els meus millors desitjos per a la seva recuperació", ha escrit el president d'ERC, Oriol Junqueras.

Per part dels Comuns, Jéssica Albiach ha enviat "una abraçada molt forta" a Turull i li ha desitjat "molts ànims i una ràpida recuperació, i també molta força a la família i als companys i companyes de Junts en aquests moments complicats".

Des del PP, Alejandro Fernández ha expressat: "Els nostres millors desitjos d'una ràpida recuperació dels seus problemes de salut."


Suport des de Junts

Dirigents del partit també han traslladat a Turull missatges d'ànim, com en el cas de la presidenta del partit, Laura Borràs, que a X ha expressat el seu desig que tingui "una ràpida recuperació".

"Tot l'afecte i suport, i el desig que la recuperació sigui plena. És d'agrair la gran quantitat de gent, de bona gent, que adreça els seus millors desitjos al nostre secretari general", ha escrit l'expresident Carles Puigdemont.

"Gent valenta i compromesa. Gent imprescindible. Una ràpida recuperació, Jordi Turull. T'estimem!", ha assegurat, per la seva banda, l'exconseller de Territori Josep Rull, ara president del consell nacional de Junts.

ARXIVAT A:
Jordi Turull
Anar al contingut