John Travolta ballant en el Festival de Sanremo (Ettore Ferrari / EFE)

John Travolta balla "Los pajaritos" i desferma la polèmica: ridícul o publicitat encoberta?

Demanen obrir una investigació a Itàlia per un possible cas de publicitat encoberta durant el Festival de Sanremo

RedaccióActualitzat

De protagonitzar "Grease" o "Pulp Fiction" a una de les escenes més surrealistes de la seva vida, o això semblaria. John Travolta ha protagonitzat un moment que ha aixecat molta polseguera a Itàlia.

Aquesta setmana s'està celebrant a Sanremo el tradicional festival de música, un concurs de televisió organitzat i emès per la RAI, la cadena pública italiana, on entre altres coses s'escull l'artista que representarà el país en el Festival d'Eurovisió.

Un dels plats forts ha estat la visita aquest dimecres de l'actor estatunidenc amb ascendència italiana, John Travolta.

De balls, Travolta n'ha fet molts en la seva trajectòria com a actor. Des del seu mític a "Saturday Night Fever" l'any 1977, passant pel de "Grease" l'any 1978 o els seus passos prohibits a "Pulp Fiction" l'any 1994.

El que poca gent s'esperava és que a les portes dels 70 anys protagonitzaria un dels moments més surrealistes ballant la versió italiana de "Pajaritos a bailar". I això, en una jornada en què la televisió pública italiana va aconseguir un espectacular 60,1% de quota de pantalla, amb més de 10,3 milions d'espectadors enganxats a la televisió.


Un ball que també passarà a la història

En aquest moment els espectadors van poder veure un John Travolta movent els colzes amb desgana i sacsejant els malucs amb cert desinterès per emular el mític animal.

El moment es va fer viral a les xarxes socials, i tot i les mofes i les crítiques alguns usuaris van començar a relacionar el surrealista moment amb un acte de publicitat encoberta associat a la marca de sabates U-Power, de la qual Travolta és model.

Des de fora podia semblar que el ball agafés per sorpresa l'actor, tot i que la RAI i el presentador i director del festival de Sanremo ho neguen, assegurant que Travolta estava al cas del guió.

Els mitjans de comunicació italians van atacar la televisió pública per la falta d'idees a l'hora d'organitzar un esdeveniment d'aquestes característiques i van aprofitar per comentar l'actuació de John Travolta. "Com destruir un mite en pocs segons", va dir el diari italià "Corriere della Sera". "És una de les coses més tristes que s'han vist mai a la televisió", va assegurar el "Il Fatto Quotidiano". "Entraria als annals de la història de la música per la vergonya que va generar", va definir "Il Giornale".


Demanen obrir una investigació

Hores després, el focus de la polèmica era evident: les sabates que John Travolta lluïa a la gala i que tant van destacar en el moment del ball de "Los pajaritos".

L'actor lluïa un vestit i una corbata foscos, que contrastaven amb les vambes blanques, on es podia observar el logotip de la marca que patrocina. Unes vambes que es van poder veure en diverses ocasions mentre durava el ball.

Ràpidament, la televisió italiana va assegurar que havia comès un "error" mostrant el logotip de les sabates.

Tot i això, l'associació per a la defensa del medi ambient i els drets dels usuaris i consumidors, la Codacons, ja ha emès un comunicat demanant que s'investigui si la RAI va fer publicitat encoberta de les sabatilles

En el comunicat també es demana que s'investigui la "desmesurada" xifra de 200.000 euros que Travolta hauria cobrat per part de la televisió pública italiana. A banda del milió que la marca hauria pagat a l'actor per pujar a l'escenari amb les vambes en qüestió.

L'empresa U-Power es desvincula de la polèmica i en un comunicat asseguren que l'acord en el festival de Sanremo és cosa de l'actor i la televisió. Tot i això, han aprofitat la tirada i en el seu Instagram han mostrat moltes imatges del moment viscut en el festival.

En cas de confirmar-se, s'obriria un nou cas de publicitat encoberta a Itàlia. I és que l'any passat, també en el festival de Sanremo es va produir un cas similar amb la model Chiara Ferragni com a protagonista.

ARXIVAT A:
Viral CinemaItàlia
Anar al contingut